Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα

Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα

Εισαγωγή στην Αεικαλλιέργεια (Permaculture). Τι είναι η Περμακουλτούρα; Τι σημαίνει Αεικαλλιέργεια σε σχέση με την ύπαιθρο;Πως εφαρμόζεται στις καλλιέργειες; Αυτά κι άλλα σχετικά ερωτήματα θα απαντηθούν στο εισαγωγικό σεμινάριο που διοργανώνεται στο πολύ 'φρέσκο' κτήμα της Κοιν.Σ.Επ. 'Σπείρα Γης', στον Αρωνά, Πιερίας, στις  7-8-9 Ιουνίου 2014. Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια πρώτη γεύση για την ουσία της περμακουλτούρας μαθαίνοντας  στην πράξη και ερχόμενοι σε επαφή με παραδείγματα σχεδιασμού που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Θα συζητηθούν ζωτικής σημασίας θέματα μέσα σε ένα θετικό, δημιουργικό και υποστηρικτικό κλίμα. Ένα τέτοιο σεμινάριο είναι πάντα πολύ ζωντανό, συμμετοχικό και προκλητικό δίνοντάς μας τροφή για σκέψη.Οι τομείς που θα καλυφθούν είναι: Ηθική, Δεοντολογία και Αρχές της Περμακουλτούρας Σχεδιασμός Παραδείγματα  ΠερμακουλτούραςΜια άσκηση παρατήρησης Ένα βίντεοΠρακτική άσκηση Μια επισκόπηση του δικτύου της περμακουλτούρας και πως μπορεί κανείς να μάθει περισσότερα. Μέσα στα πλαίσια του σεμιναρίου μπορούμε να ανταλλάξουμε γνώσεις και δεξιότητες, και να βάλουμε βάσεις για το ξεκίνημα ομάδων ή την ενίσχυση υπαρχόντων έργων.Ο σεμινάριο θα υλοποιήσει ο ακτιβιστής, σύμβουλος, σχεδιαστής και εκπαιδευτής της Περμακουλτούρας Peter CowΤΟ σεμινάριο συνδιοργανώνουν οι Σπείρα Γης, Ελπιδοχώρι και LivingCircles.com

Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα
Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα
Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα
Εισαγωγή στην Περμακουλτούρα

Share

Δείτε Επίσης

Το σεμινάριο 'Εισαγωγή στους ΕΜ' πραγματοποιήθηκε στο Hayat, το Σάββατο 29/03/2014 στο πλαίσιο του Money Show. Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι πολλές και διαφορετικές χρήσεις των Ενεργών Μικροοργανισμών, κυρίως για αστική χρήση: νοικοοκυριό, προσωπική υγιεινή, πρόληψη από ασθένειες, καθαριότητα κα.

Την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 10 πμ διοργανώνεται σεμινάριο στο αγρόκτημα της Σπείρας Γης στον Αρωνά, Πιερίας, το οποίο θα αφορά στη χρήση και τις εφαρμογές των Ενεργών  Μικροοργανισμών (ΕΜ®). Οι ΕΜ® είναι μια εφεύρεση του Ιάπωνα Δρ. TEROUO  HIGA  που όπως ο ίδιος αναφέρει πρόκειται για μια επανάσταση που θα σώσει την γη. Οι ΕΜ® είναι ωφέλιμα βακτήρια (κυρίως μαγιά, βακτήρια του γαλακτικού οξέως και της φωτοσύνθεσης) που επιδρούν εξισορροπώντας σε κάθε φυσικό περιβάλλον, δημιουργώντας απόλυτα υγιείς συνθήκες και μην αφήνοντας χώρο στον αντίποδά τους, δηλαδή στα παθογόνα βακτήρια να δράσουν. Το σεμινάριο θα είναι πρακτικό και οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να μάθουν λεπτομέρειες για τις δυνατότητες χρήσης και εφαρμογών των ΕΜ στις καλλιέργειες,  στην κτηνοτροφία αλλά και στην καθημερινή μας ζωή. Ομιλήτρια θα είναι η αντιπρόσωπος της τεχνολογίας των ΕΜ στην Ελλάδα κα Κωνσταντίνα Ζαφειροπούλου.

Στις 15 Ιανουαρίου του 2015 προγραμματίζουμε ενημέρωση και σεμινάριο για τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜτ) σε αστικό περιβάλλον. Καθαριότητα σπιτιού, προσωπική υγιεινή, φροντίδα οικόσιτων, φυτά και λουλούδια εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση και για τη χρήση των ΕΜ σε καλλιέργειες και κτηνοτροφία καθώς και για τον καθαρισμό και την ισορροπία του περιβαλλοντος.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στon κοινωνικό χώρο Οικόπολις, Πτολεμαίων 29α, 5oς όροφος.

Δηλώστε συμμετοχή ή λάβετε πληροφορίες στο 6972221922 ή στο speira@speiragis.gr. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.