EMIKO®SAN

Τιμή: €25,00
Κωδ.: 01-05

Εκτιμάται ότι πάνω από 400 είδη βακτηριδίων κατοικούν στην πεπτική οδό του ανθρώπου. Κάποια από αυτά ονομάζονται "φιλικά" και κάποια άλλα που θεωρούνται λιγότερο επιθυμητά "παθογενή". Τα επίπεδα υγείας του ανθρώπου εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των "φιλικών" βακτηριδίων και τον έλεγχο τον οποίο αυτά μπορούν να ασκήσουν στα λιγότερο επιθυμητά "παθογενή" βακτηρίδια. Τα "φιλικά" βακτήρια έχουν τη δυνατότητα να παίζουν διπλούς ρόλους. Πρώτον, αυξάνουν σημαντικά τη διατροφική κατάσταση βοηθώντας την πέψη των τροφών και την παρασκευή βιταμινών και δεύτερον, παίζουν συγκεκριμένους και σημαντικούς θεραπευτικούς ρόλους. Στα "φιλικά" βακτήρια ανήκει ο όρος "προβιοτικά" που σημαίνει απαραίτητα για τη ζωή. Τα προβιοτικά συμπληρώματα δεν είναι   μόνο  πολύ χρήσιμα κατά τη διάρκεια και μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά όπως πιστεύεται, αλλά επίσης  παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ενδυνάμωση  και ισορροπία της υγείας μας. Τα προβιοτικά δεν σκοτώνουν ή εξαφανίζουν αλλά εξισορροπούν την υγεία μέσα στο σώμα.

Οι κακές συνήθειες της  σύγχρονης ζωής, αλκοόλ, φάρμακα, φυτοφάρμακα που περιέχουν οι τροφές μας έμμεση χρήση αντιβιοτικών από την κατανάλωση κρέατος,(δυστυχώς χρησιμοποιούνται πολλά αντιβιοτικά στην εκτροφή ζώων) τα συντηρητικά στις τροφές μας και πολλά άλλα πρόσθετα, εξασθενούν  και εξουδετερώνουν αυτά τα φιλικά  βακτήρια, γι  αυτό θα πρέπει καθημερινά να είμαστε και εμείς φιλικοί απέναντι  σε αυτούς τους πολύτιμους φίλους

Το EMIKOSAN είναι ένα ιδιαίτερο και μοναδικό στο είδος του  προβιοτικό συμπλήρωμα διατροφής  διότι βασίζεται στην μεγάλη ανακάλυψη των ΕΜ (Ενεργών Μικροοργανισμών του Ιάπωνα καθηγητή Δρ. ΤΕΡΟΥΟ ΧΙΓΚΑ).Αυτοί οι μικροοργανισμοί ΕΜ εδώ και 20 χρόνια έχουν αποδείξει παγκόσμια (χρησιμοποιούνται σε όλη τη γη)ότι μπορούν να εξισορροπούν την φύση και να δημιουργούν εξυγίανση!  Η ανακάλυψη αυτή προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της υγείας του ανθρώπου δηλαδή  στην ενίσχυση των φιλικών βακτηρίων του εντέρου. Δημιουργήθηκε το EMIKOSAN το οποίο είναι ένα προβιοτικό σκεύασμα 100% βιολογικό και στο οποίο την προβιοτική δράση των μικροοργανισμών ενισχύουν και 14 βότανα. Η ιδιαιτερότητα  του  μείγματος  προβιοτικοί μικροοργανισμοί και  βότανα είναι ο συνδυασμός που απαιτείται σήμερα για την εδραίωση  της υγείας μας. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε τον πολύτιμο ρόλο των βοτάνων! χρησιμοποιούνται σαν φάρμακα και ελιξίρια  Στην αρχαία Ελλάδα οι ιατρικές γνώσεις ήταν αρκετά προηγμένες. Οι γνωστοί ιατροί της αρχαιότητας τους οποίους μνημονεύει ο Όμηρος και οι μεταγενέστεροι συγγραφείς  ήταν οι ΡΙΖΟΤΟΜΟΙ  (έτσι ονομάζονταν οι πρακτικοί ιατροί-βοτανολογοι που καλλιεργούσαν τα φαρμακευτικά φυτά ή τα μάζευαν από τα δάση) Περίφημοι Ριζοτόμοι  εμφανιστήκαν  και στην Κρήτη, οι οποίοι γνώριζαν ένα μεγάλο αριθμό φυτών με θεραπευτική χρήση, είτε με την μορφή αφεψημάτων, είτε με την μορφή έμπλαστρων και αλοιφών.Ο  Ιπποκράτης  που γιάτρευε και με βότανα απάλλαξε την ιατρική από την δεισιδαιμονία και τη μαγεία και σε μια σειρά βιβλίων του αναφέρει 236 φυτικά φάρμακα. Στην ίδια περίοδο έζησε και ο Αριστοτέλης ο οποίος ανάμεσα στα βιβλία που έγραψε υπάρχουν και δυο περί φυτών. Ο Θεόφραστος πατέρας της Βοτανικής, της Ορυκτολογίας και πρόδρομος της Φαρμακογνωσίας, ο οποίος στα 9 βιβλία του έργου του ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΕΣ περιγράφει όχι μόνο τα φυτά αλλά και τις φαρμακολογικές ιδιότητες τους. Ο  Διοσκουρίδης που καταγόταν από την  Κιλικία  και περιόδευσε στον τότε γνωστό κόσμο για να μελετήσει τα διάφορα βότανα, τα οποία και περιέγραψε σε 5 βιβλία με τον γενικό τίτλο ΠΕΡΙ ΥΛΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ(40-90 μ.x).Σε αυτό το βιβλίο βασίστηκαν όλοι οι θεραπευτές μέχρι τον 16ο αιώνα. Αναγνωρίζοντας η ομάδα της EMRO τη θεραπευτική σημασία των βοτάνων, ανέμειξαν βότανα με τους  προβιοτικούς μικροοργανισμούς των ΕΜ και κατασκεύασαν το μοναδικό προβιοτικό ΕΜΙΚΟΣΑΝ με βότανα!

Τα Βότανα στο ΕΜΙΚΟSΑΝ:

Γλυκάνισο: καταπραϋντικές ιδιότητες, τονώνει  τις λειτουργίες ζωτικών οργάνων, ήπαρ, καρδιά, πνεύμονες και τον εγκέφαλο. Βοηθά στη χώνεψη, στη μείωση της βουλιμίας, στον βήχα, στις στομαχικές διαταραχές και είναι ήπιο καθαρτικό. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και απομακρύνει τις περιττές βλέννες.

Βασιλικός: Καταπραΰνει τους σπασμούς της κοιλιάς, τη νεύρωση στομάχου, τις ημικρανίες και ενισχύει τη μνήμη. Τα φύλα του φυτού βοηθούν και στην δυσκοιλιότητα εάν φαγωθούν τρυφερά.

Μάραθος: χρησιμοποιείται για τον  πόνο των ματιών, της κυστίτιδας, των αρθριτικών. προφυλάσσει από την γρίπη, τον βήχα, τον κοκίτη, το άσθμα, τις στομαχικές διαταραχές, τη ναυτία τους κοιλιακούς πόνους των παιδιών. Οι  σπόροι του μπορούν να αρωματίζουν το νερό που πίνουν  τα μωρά και τα βοηθά στην πέψη. Είναι ευεργετικός στα μαλλιά και είναι αντιρυτιδικός. Αυξάνει το γάλα στις θηλάζουσες μητέρες ενώ χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό και αρωματισμό του στόματος. Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του, που περιέχει 6%αιθερια έλαια ανηθόλης και μαραθόλης, χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην ποτοποιία και στη βιομηχανία καλλυντικών.

Αγριοτριανταφυλλιά: Το κυνόροδο έχει άφθονη βιταμίνη C και υποβοηθά την καλή λειτουργιά  του ουροποιητικού συστήματος, χρησιμοποιείται ως στυπτικό για τη διάρροια. Δυναμωτικό σε περίπτωση εξάντλησης και έλλειψης βιταμινών. Είναι καλό για το δέρμα και  βοηθά στην αποκατάσταση της διαταραγμένης  ορμονικής ισορροπίας καθώς και στην ακανόνιστη    έμμηνο . ρύση

Φύλλα από βατόμουρα: Περιέχουν τανίνη και χρησιμοποιούνται κατά της διάρροιας και για να μαλακώσουν τους μολυσμένους βλεννογόνους του λάρυγγα και του στόματος. Η τελευταία αυτή δράση είναι πολύ έντονη.

Πιπερόριζα: Ενδείκνυται για δυσπεψία, ναυτία, κακή κυκλοφορία, κρυολόγημα, υπερκόπωση και σαν αφροδισιακό.

Φύλλα ελιάς: Φαινολικές  ενώσεις σημαντικότερες εκ των οποίων είναι η ελαιοευρωπείνη και η υδροξυτυροσόλη,οι ιδιότητες των φύλλων ελιάς έχουν αποδοθεί κυρίως σε αυτές τις δυο ουσίες, ισχυρό αντιοξειδωτικό που ενισχύει το ανοσοποιητικό  σύστημα.

Ρίγανη: Έχεε ιδιότητες τονωτικές αποχρεμπτικές και είναι κατάλληλη κατά της ατονίας του στομάχου. δρα κατά του άσθματος, της  δυσμηνόρροιας, κατά των σπασμών ενώ είναι και εφιδρωτική. Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των χρόνιων ρευματισμών ενώ πιστεύεται ότι έχει ευεργετική δράση και στις περιπτώσεις στραβολαιμιάσματος. Το λάδι της ρίγανης  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κατευναστικό στους πόνους των δοντιών.

Μέντα: Χρησιμοποιείται κατά των παθήσεων του στομάχου, των εντέρων, της χολής και του κοινού κρυολογήματος.

Δενδρολίβανο: Διαθέτει εξαιρετικά τονωτικές ικανότητες και είναι ιδανικό για όσους αντιμετωπίζουν έντονα σημάδια κόπωσης στην καθημερινότητα τους. Το  αιθέριο έλαιο του περιέχει εκτός των άλλων πινέλιο, καμφορά, τανίνη, κινεόλη, φαινόλες  και οργανικά οξέα για αυτό συστήνεται  ιδιαίτερα για την καλή κυκλοφορία του αίματος και την υπόταση, επίσης  βοηθά στην καλή λειτουργία των εντέρων και του στομάχου και έχει διουρητικές ιδιότητες. Παράλληλα  ενισχύει σημαντικά την λειτουργία της μνήμης, ανακουφίζει τα κουρασμένα μάτια, αναζωογονεί το δέρμα, ενώ  σαν έγχυμα για λούσιμο  βοηθά κατά της αλωπεκίας, δυναμώνει και σκουραίνει τα μαλλιά.

Rooibοs(θάμνος στην Αφρική):  Το Rooibos έχει καταγωγή την Αφρική και δεν περιέχει καθόλου καφείνη σε σχέση με τα μαύρα ή πράσινα τσάγια. Κοινά αποκαλείται Αφρικανικό κόκκινο τσάι και αρχικά ήταν δημοφιλές στην νότια Αφρική ενώ τώρα καταναλώνεται σε πολλές χώρες. Είναι ξεχωριστό λόγω του εκπληκτικού κόκκινου χρώματος του και μπορείτε να το πιείτε ζεστό ή κρύο. Το τσάι Rooibos μεγαλώνει μόνο σε μια μικρή περιοχή στο Cederberg στην επαρχία του Western Cape. Γενικά τα φύλλα του οξειδώνονται και ζυμώνονται για να δώσουν το ξεχωριστό καφεκόκκινο χρώμα. Όμως παρασκευάζεται  και αζύμωτο "πράσινο" τσάι. Ένα φανταστικό τσάι τόσο φυσικό που είναι κατάλληλο  για παιδιά ακόμα και για μωρά . Το Rooibos έχει γίνει πολύ γνωστό στις Δυτικές χώρες κυρίως στους καταναλωτές που ενδιαφέρονται για την υγεία τους, οι οποίοι το εκτιμούν επειδή: έχει υψηλό βαθμό αντιοξειδωτικών όπως superoxide dismutase (SOD), μηδενική περιεκτικότητα σε καφεΐνη, και πολύ χαμηλό επίπεδο τανίνης, αντίθετα με το ωριμασμένο μαύρο τσάι  .

Κόκκινο  τριφύλλι: Είναι μια από τις πιο υψηλόβαθμες  πηγές φυσικής ισοφλαβόνης  η οποία είναι ποσοτικά και ποιοτικά ανώτερη του φασολιού και της σόγιας. Ισοσταθμίζει το ορμονικό σύστημα του ανθρώπου

Φασκόμηλο: Έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Ενδείκνυται  κατά του κρυολογήματος, των ρευματισμών και των πυρετών. Χαρακτηριστική και η ρήση των Αράβων, σχετικά με το πολύτιμο αυτό φυτό: "Πώς μπορεί να πεθάνει κανείς, όταν έχει στον κήπο του φασκόμηλο;". . Τα αιθέρια έλαια, που περιέχει έχουν εξαιρετικά ευεργετικές  ιδιότητες. Δρα κατά της ατονίας του στομάχου. Έχει επίσης απολυμαντική. αποχρεμπτική και χωνευτική δράση. Βοηθά στη ρύθμιση της έμμηνου ρύσης ενώ είναι κατά τόσο της αμηνόρροιας όσο και της δυσμηνόρροιας. Πιστεύεται επίσης ότι βοηθά στην ενίσχυση της μνήμης και ότι καταπολεμά τη νωθρότητα. Το φασκόμηλο έχει  επίσης  ευεργετική   δράση  στα μαλλιά.

Θυμάρι: Είναι πολύ καλό μελισσοτροφικό φυτό. Χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων τόσο η ξηρή δρόγη όσο και το αιθέριο έλαιο για το θαυμάσιο  άρωμα, τη γεύση και την εμφάνιση. Χρησιμοποιείται επίσης ως ισχυρό αντιοξειδωτικό στα τρόφιμα, στην φαρμακευτική. Το αιθέριο έλαιό του χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμικροβιακή, αντιμηκυτιακή καθώς και την καρδιοτονωτική του δράση. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται για  αναπνευστικά προβλήματα, γαστρίτιδα, βρογχίτιδα, άσθμα λαρυγγίτιδα .στην αρωματοποιία, στην παρασκευή οδοντόπαστας (θεωρείται ότι  καλύτερο για την υγιεινή του στόματος) στην ομοιοπαθητική, στην αρωματοθεραπεία και φυσικά ως ρόφημα.

Δοκιμή εμφάνισηςΣυνημμένοΜέγεθος
emikosan.doc93.5 KB
emikosan1.doc393.5 KB