H Τεχνολογία των ΕΜ

sourmaidou 0

Με την ΕΜ-τεχνολογία™ στοχεύουμε στην εξάπλωση των ενεργών μικροοργανισμών, οι οποίοι υπερισχύουν στους βλαβερούς οργανισμούς και καθαρίζουν το περιβάλλον, περισυλλέγουν τις επικίνδυνες ρίζες του οξυγόνου και διαθέτουν στο έδαφος θρεπτικά συστατικά.
Μια επαναστατική ανακάλυψη, η χρήση των ΕΜ™ -των ενεργών μικροοργανισμών-, έχει προκαλέσει ήδη ένα σημαντικό κίνημα στην Ευρώπη. Ο Ιάπωνας καθηγητής Γεωπονίας Teruo Higa, αναζητώντας τους παράγοντες γονιμότητας του εδάφους, πριν από τριάντα χρόνια, κατόρθωσε να ανακαλύψει ένα μείγμα μικροοργανισμών, το οποίο είναι σε θέση να αναστρέψει τις αρνητικές επιπτώσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Εντωμεταξύ η ανακάλυψη αυτή έχει εξελιχθεί σε μια εκτεταμένη τεχνολογία με φανταστικές δυνατότητες εφαρμογής, αρχικά στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στην παραγωγή τροφίμων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η σύσταση των ΕΜ™
Στο αυθεντικό παρασκεύασμα του καθηγητού Higa, το ΕΜ 1®, συνυπάρχουν τα βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς και φωτοσύνθεσης, τα οποία γνωρίζουμε από την παραγωγή τροφίμων και δεν είναι βέβαια γενετικά τροποποιημένα.. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι αερόβιοι μικροοργανισμοί, δηλαδή αυτοί που χρειάζονται οξυγόνο για να επιβιώσουν, και οι αναερόβιοι, που δεν χρειάζονται οξυγόνο, βρίσκονται σε ισορροπία και έτσι επιδρούν συνολικά στην αναζωογόνηση, την επανασύνδεση και την αντιοξείδωση του περιβάλλοντος. Το γεγονός ότι το εντυπωσιακό αυτό μείγμα των ΕΜ™ δεν απαιτεί π.χ. οξυγόνο για να αναπτυχθεί, αποτελεί το κλειδί της κατανόησης των διαφόρων εφαρμογών του στη γεωργία.

Οι δράσεις των ΕΜ™
Οι τρεις βασικές δράσεις των ΕΜ™ είναι:
• Ο καθαρισμός, δηλαδή η αποικοδόμηση των διαδικασιών σήψης, των ενοχλητικών οσμών και των τοξικών ουσιών του περιβάλλοντος.
• Η αντιοξειδωτική ικανότητα, δηλαδή η περισυλλογή των επικίνδυνων ριζών του οξυγόνου.
• Η ζύμωση, δηλαδή η μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε πολύτιμες πρώτες ύλες.

Σημαντική είναι η εφαρμογή των ΕΜ™ στη γεωργία, στην αναζωογόνηση των οργανισμών του εδάφους και στην παραγωγή οργανικού λιπάσματος (Bokasi) με τη διαδικασία της ζύμωσης, κατά την οποία δημιουργούνται πολύτιμες λειτουργικές ουσίες, όπως π.χ. σακχαρούχες ουσίες, αλκοόλες, οργανικά οξέα, αμινοξέα, βιταμίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές οι πολύτιμες βίο-λειτουργικές ουσίες είναι η καλύτερη τροφή για άλλους μικροοργανισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια τρέφουν τα φυτά.

Στην κτηνοτροφία οι ΕΜ™ φροντίζουν για ένα υγιές κλίμα στον στάβλο, με την εξαφάνιση των διαδικασιών σήψης και της δυσοσμίας, καθώς και για την παραγωγή ζωοτροφών με τη διαδικασία της ζύμωσης, η κατανάλωση της τροφής η οποία είναι εμπλουτισμένη με τους ΕΜ™, ελαχιστοποιεί τις διάρροιες των ζώων και δημιουργεί ένα ισχυρό αμυντικό σύστημα ώστε οι ασθένειες να περιορίζονται σημαντικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους και την παραγωγή ποιοτικών προϊόντων (γάλα, αυγά κλπ)
Επίσης οι ΕΜ™ δίνουν γευστικότερο άρωμα και μεγαλύτερη διάρκεια συντήρησης στα λαχανικά και τα φρούτα. Επιδρούν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και το βοηθούν να συγκρατεί την υγρασία, συμβάλλοντας έτσι στην υγιή ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.
Τα είδη του μείγματος ΕΜ™ έχουν επιλεγεί μετά από πρακτικές εφαρμογές, ώστε να υπερισχύσει η τάση της αναγέννησης, της υγείας, της ζωτικότητας και της ανάπτυξης, σε αντίθεση με την εκφυλιστική τάση της αλλοίωσης στη σήψη, στις ασθένειες και την αποσύνθεση.